Handhaving Support

Blog: TROPENROOSTER

28-08-20

Melanie de Rooij is planner bij Handhaving Support voor de regio Zeeland. Zij zorgt er voor dat al onze medewerkers in deze regio tijdig worden voorzien van een passend rooster, waarbij rekening is gehouden met de wensen van alle partijen. Een uitdagende klus, zeker in de zomer periode! Middels deze blog geeft ze je graag een inkijkje in haar dagelijkse werkzaamheden als planner.

 

“ Bestaat er een planning die voor iedereen ideaal is? ”

Als planner bij Handhaving Support is elke werkdag voor mij weer een nieuw avontuur. Is vorige week net de planning rond voor gemeente Schouwen Duiveland, word ik vandaag weer gebeld of ik ad-hoc nog een paar diensten voor een andere Zeeuwse gemeente kon regelen…. Dus opnieuw naar de tekentafel, wat niet op de planning stond voor vandaag. Maar….al zeg ik het zelf; meestal lukt het dan ook nog! Ook al kost dit me dan heel veel belletjes naar al onze medewerkers in de regio Zeeland.

Tijdens het maken van een planning breng ik de wensen van de gemeente, onze medewerkers en Handhaving Support samen. Het proces bij het maken van een planning ziet er als volgt uit:

  • Eerst moet er gekeken worden naar het beschikbare budget vanuit de gemeente
  • Dan ga ik overleg plegen met de gemeente over de gewenste inzet van de uren.
  • Vervolgens ga ik inventariseren en nakijken wat de beschikbaarheid van onze medewerkers is, denk daarbij aan vakantie, verlof, (gedeeltelijk) ziekte etc.
  • Dan maak ik een opzet in Excel met de diensten en deze verdelen we onder de beschikbare medewerkers.
  • Als de opzet kloppend is, maak ik daarna een definitief rooster.
  • Tot slot zorg ik dat alle medewerkers tijdig hun rooster ontvangen…. En dan hopen dat er niet als nog “last minute” verzoekjes en/of wijzigingen in de beschikbaarheid plaats vinden 😊

Ik vind het zelf altijd fijn als ik onze medewerkers blij kan maken met het goedkeuren van hun aangevraagde vrije dagen, maar moet ik zeggen dat dit zeker in het hoogseizoen niet altijd lukt. Wij vragen daarom aan onze medewerkers om zich flexibel op te stellen wat betreft het rooster. Dan is het ook fijn als je iets terug kan doen als werkgever!

Als een geboren “regel-neef” is de functie van planner mij op het lijf geschreven. Je kunt een planning zien als een grote puzzel waarbij de stukjes (meestal!) op zijn plaats vallen. Elke maand is het weer een nieuwe uitdaging en krijg je met nieuwe “puzzel stukjes” te maken en daarom verveelt het nooit! Als het aan mij ligt maak in nog veel opdrachtgevers en collega’s blij met mijn roosters.

In contact komen met Melanie? Link haar via: www.linkedin.com/melanie-de-rooij

Relevant nieuws