Handhaving Support

Een heldendaad in Capelle

19-03-18

Op donderdagavond 1 maart 2018 hebben diverse medewerkers van team Handhaving (waaronder 3 medewerkers van Handhaving Support) een 82-jarige bewoner uit zijn woning gehaald nadat een pan op het fornuis vlam had gevat en er een behoorlijke rookontwikkeling was ontstaan. De man was niet meer in staat om zijn woning op eigen kracht te verlaten.

Onze collega’s hebben een ruit in geslagen en de deur in moeten trappen om toegang te krijgen tot de woning. Met de nodige inspanningen kon de man uit zijn woning worden geholpen die ondertussen vol rook stond. Nadat de man uit zijn woning was kwamen politie en brandweer ter plaatse en werd de brand onder controle gebracht.

Een aantal handhavers hebben korte tijd extra zuurstof toegediend gekregen, maar nadat hun longen gereinigd waren, mochten zij het ziekenhuis verlaten. Het ging gelukkig weer een stuk beter met hen. Met de bewoner gaat het naar omstandigheden goed en hij wordt opgevangen door zijn directe omgeving. Het team heeft hier uitstekend werk verricht en werden op 10 maart bedankt door het College van B&W!

Relevant nieuws