Handhaving Support

In gesprek met… Jordy de Maar

16-07-20

In de rubriek "In gesprek met" laten wij graag de medewerkers van Handhaving Support iets vertellen over hun specialisme en gedrevenheid. Zo geven wij inzicht in de verschillende disciplines op zowel het hoofdkantoor in Gouda als bij onze krachten in de openbare ruimte. We trappen af met een interview met onze medewerker Jordy de Maar, Handhaver Openbare Ruimte in Zwolle.

  • In welke Gemeente ben je momenteel werkzaam en hoe lang werk je daar al?

Vanaf 01-01-2020 ben ik officieel werkzaam voor de gemeente Zwolle namens Handhaving Support. Hiervoor heb ik 4 maanden voor de gemeente Hengelo gewerkt en bijna 1,5 jaar bij de gemeente Almere.

 

  • Waarom ben jij Handhaver geworden?

Het oplossen van problemen en klachten is een kwaliteit van mij. Dat is dan ook het liefste wat ik doe. Daarnaast wil ik graag iets bijdragen aan een veilige samenleving. Toen ik na het afronden van mijn beide opleidingen (Sociaal Werker en HTV) een baan als Handhaver kreeg in Almere was ik zo tevreden dat ik geen behoefte meer had om als Sociaal Werker aan de slag te gaan. Ik heb er totaal geen spijt van.

 

  • Wat is volgens jou, het meest uitdagende aan het werk van een Handhaver?

De spanning, het kunnen omgaan met stress en het oplossen van problemen. Ook bij een agressieve burger wordt er van je verwacht dat je altijd op een juiste manier handelt, ook al wil je soms uit emotie handelen.

 

  • Wat heb je bereikt in je rol als Handhaver, waar je nu nog steeds erg trots op bent?

Sinds 01-06-2020 ben ik officieel als Senior BOA aangesteld namens Handhaving Support. Daar ben ik ontzettend trots op. Het leidinggeven/coördineren van een enthousiaste ploeg handhavers is ontzettend gaaf om te doen.

 

  • Wat denk jij dat ervoor nodig is om een functie als Handhaver uit te kunnen oefenen?

Inlevingsvermogen, om kunnen gaan met stress, een sterk karakter hebben en over voldoende kennis van wet- en regelgeving beschikken.

 

  • Welke tip/welk advies zou jij een toekomstige of beginnende BOA kunnen meegeven?

Wees leergierig! Van ervaren collega’s kun je veel leren.

 

Hartelijk dank voor je deelname aan dit intervieuw Jordy!

Wil jij, als medewerker van Handhaving Support, ook graag vertellen waarom jij hebt gekozen voor dit vak? Neem dan even contact op met Michelle de Bruijn via michelle.debruijn@hsup.nl of 06-82453196

Relevant nieuws