Handhaving Support

In gesprek met…. Roy van Laarhoven

14-09-20

In de rubriek "In gesprek met..." laten wij graag een van onze medewerkers aan het woord. Enerzijds om hun enthousiasme en overtuiging voor dit vak te kunnen tonen en anderzijds om een kijkje te geven in het vak van een Handhaver!

Deze keer gaan we in gesprek met Roy van Laarhoven, Handhaver Openbare Ruimte in ‘s-Hertogenbosch via Handhaving Support. Laten we meteen beginnen;

  • In welke Gemeente ben je momenteel werkzaam en hoe lang werk je daar al?

Sinds 1,5 jaar ben ik werkzaam in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Tevens worden wij ingezet voor de buurgemeentes, zoals; Boxtel, Sint-Michielsgestel, Heusden, Haaren en Vught.

  • Waarom ben jij Handhaver geworden?

Na mijn opleiding HTV-P heb ik tevens mijn MBO-4 diploma Juridisch Administratief Medewerker behaald. Met beide op zak, wilde ik graag mijn praktische en juridische kennis over wet- en regelgeving in de praktijk brengen. Bovendien vind ik het prachtig om er vóór de burger te zijn en dat wil ik in mijn werkzaamheden ook duidelijk maken. Dit doe ik door goede tekst en uitleg te geven aan de burger over mijn beweegredenen.

  • Wat is volgens jou, het meest uitdagende aan het werk van een Handhaver?

Het meest uitdagend vind ik, om er voor te zorgen dat burger begrijpt waarom ik een bepaalde handeling wel of juist niet uitvoer. Dit doe ik door middel van juiste en correcte communicatie, zowel verbaal als non-verbaal.

  • Wat heb je bereikt in je rol als Handhaver, waar je nu nog steeds erg trots op bent?

Een burger kreeg een proces verbaal van mij, dit is nooit leuk. Men wordt namelijk gewezen op een fout die hij of zij begaan is. Echter heb ik het meerdere malen voor elkaar gekregen om mijn verhaal en beweegreden dusdanig goed te verwoorden dat aan het einde van het gesprek de burger mij (oprecht) bedankte voor de controles die wij doen en dat wij goed werk verrichten.

  • Wat denk jij dat er voor nodig is om een functie als Handhaver uit te kunnen oefenen?

Om de functie goed uit te oefenen moet je beginnen bij jezelf. Hoe wil jijzelf behandeld en benaderd worden? Zo benader je ook de burgers. Met respect, empathie en integriteit.

Tevens dien je communicatief vaardig te zijn. Je rechts- en wetskennis is goed op orde en je hebt verstand van zaken, zodat je de burger geen foutieve informatie verstrekt.

  • Welke tip/welk advies zou jij een toekomstige of beginnende BOA kunnen meegeven?

Als je bij een nieuwe gemeente begint met werken, wees dan vooral jezelf en probeer niet meteen heel aanwezig te zijn. Kijk vooral eerst mee met de (meer ervaren) collega’s en stel veel vragen. Een extra tip: Maak vooral in het begin véél fouten! Van fouten leer je het meest en het snelst!

Bedankt voor je bijdrage Roy!

Heb jij naar aanleiding van bovenstaande  vragen of interesse gekregen over de mogelijkheden binnen dit vak? Neem dan gerust contact op met ons via vacatures@hsup.nl of bel naar een van onze recruiters Michelle de Bruijn (06-82453196) of Myrthe Leenders (06-82535026).

Relevant nieuws