Handhaving Support

Personeelsuitje 29 mei 2015

18-06-15

Dit jaar begon met een interessante presentatie over bestuursrechtelijke handhaving door Raymond IJsselstein van gemeente Capelle a/d IJssel. Raymond gaf uitleg over de mogelijkheden die bestuursrechtelijke handhaving geeft aan de handhaving naast de strafrechtelijke handhaving.

Op zeer enthousiaste wijze gaf hij voorbeelden van hoe bestuursrechtelijke handhaving soms een betere manier van aanpakken is. Niet alleen omdat de bewijslast aannemelijk moet zijn in plaats van onomstotelijk zoals dat in het strafrecht is, maar ook omdat eventuele opgelegde dwangsommen en de kosten om situaties te herstellen of op te lossen, terugvloeien naar de gemeentekas in plaats van naar het Rijk. Daardoor geeft deze aanpak niet alleen meer mogelijkheden voor de BOA, maar levert het naast het feit dat de gemeentekas gespekt wordt ook een manier om overlast op een geheel andere manier aan te pakken en te stoppen.

 

Daarna is de avond afgesloten met een geweldig moorddiner. Voor wie niet bekend is met dit concept, tijdens het eten los je een moord op. Het was grappig, lekker en spannend. Vooral Jeremy de Butler viel in de smaak.

Relevant nieuws